PROGRAM

Tid og sted kommer. Festivalen er avhengig av midler, og foreløpig er ikke alle brikker på plass. Programmet under er basert på festivalens kjerneprogram (2013-2017).

Dag 1

1100  Åpning med loppemarked!
1130  Insektsafari i nærområdet (oppmøte forskerteltet)
1215  Forskerbord m/entomologene (forskerteltet)
1300 «Vepsen og Flua» (teaterteltet)
1345   Vi bygger biehotell (forskerteltet)
1500 «Flåtten og Knotten» (teaterteltet)
1700  «Loppa og Gresshoppa» (teaterteltet)
2300  Nattsafari m/lysfeller (oppmøte forskerteltet)

Dag 2

1130  Insektsafari i nærområdet (oppmøte forskerteltet)
1215  Forskerbord m/entomologene (forskerteltet)
1300 «Vepsen og Flua» (teaterteltet)
1345  Vi bygger biehotell (forskerteltet)
1500 «Flåtten og Knotten» (teaterteltet)
1600 Fortellerstund (teaterteltet)
1700 «Loppa og Gresshoppa» (teaterteltet)
2300  Nattsafari m/lysfeller

 

Alt på denne festivalen handler om insekter og småkryp i nærområdet. Teaterforestillingene er en insekttrilogi med veps, flue, marihøne, flått, gresshoppe, tangloppe og strandmaurløve i rollene. Disse insektene har vi også en faktautstilling om i festivalteltet. I forskerteltet har vi insektforskerbord med luper og annet utstyr, insektsamlinger og terrarium. Vi selger entomologirelaterte leker og har loppemarked. Vi har tegnebord og tegnekonkurranse.

Insekt-trilogien

“Vepsen og Flua”, “Flåtten og Knotten” og “Loppa og Gresshoppa”  utgjør insekttrilogien. Forestillingene spilles av rutinerte skuespillere og er regissert av noen av landets beste instruktører. Varighet ca 30 minutter og passer for barn fra 3 – 150 år. Bare spør publikum som kommer tilbake år etter år! Les mer under “Insekttrilogien”.

DSC_8525

 

Insektsafari

Dag- og nattsafariene ledes av Lars Ove Hansen, naturfotograf, leder for Norsk entomologisk forening, og fagkonsulent ved Naturhistorisk museum i Oslo. I forskerteltet får vi utdelt utstyr før vi går ut i nærområdet og fanger insekter. Fangsten leverer vi i forskerteltet for artsbestemmelse, hvor vi også avgjør om insektet skal beholdes til samlingen eller slippes fri. Her får publikum anledning til å se og lære hvordan vi kan kartlegge artmangfoldet vårt, hvordan vi preparerer til samlinger – og ikke minst hvorfor vi gjør det.

nattsafari-folk3

Velkommen